Klik op de afbeelding voor een vergroting
Voetreflexologie
Wat is voetreflexologie
Voetreflexologie valt onder de complementaire geneeskunde. Met andere woorden is deze therapie een aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Het doel van de voetreflexologie is om door middel van ontspanning het zelfgenezend vermogen weer in werking te zetten en terug te keren naar evenwicht.

Neurologisch gezien bevinden zich op de voet ongeveer 30.000 zenuwuiteinden die in verbinding staan met organen, weefsels en structuren in het lichaam. Door middel van massagetechnieken op de voet kan men de reflexpunten van de corresponderende organen en weefsels stimuleren, hierdoor komen er een betere doorbloeding op gang en een betere afvoer van afvalstoffen via de lymfe. Ook worden de energiebanen die door het lichaam lopen behandeld. Bij klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, slapeloosheid, nek/rugpijn, burn-out, chronische vermoeidheid, stress, infertiliteit, hormonale klachten, hoge/lage tensie en bij klachten die in de reguliere gezondheidszorg als 'niet meer te behandelen' worden bestempeld, kan deze therapie uitkomst bieden. Een massage duurt ongeveer 60 minuten en brengt rust op alle niveau`s fysiek, mentaal en emotioneel. Afhankelijk van de soort massage wordt de voet, onderbeen, handen, armen en het hoofd gemasseerd.

De organen, spieren en weefsels die zich in die zone bevinden vinden we ook terug op de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan.

aangesloten bij de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze