Ooraccupunctuur
Het principe van de ooracupunctuur is gebaseerd op het reflexmechanisme. Ieder lichaamsdeel ieder orgaan en elke functie heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp. Dit kan overigens alleen worden aangetoond bij een dysfunctie. Plaatselijk druk uitoefenen op een punt leidt tot een reactie. Een behandeling gebeurt door de reflexpunten van het uitwendige oor te stimuleren, door kleine naaldjes te prikken en daarna verblijfsnaalden te gebruiken op de overeenkomstige punten. Uit onderzoek is gebleken dat ooracupunctuur een effectieve manier om chronische en acute pijn te verlichten. Ooracupunctuur is ook ondersteunend bij verslavingen, (oa roken), bij het verbeteren van gemoedstoestanden en het opsporen en in balans brengen van verstoorde chakra's en energiebanen.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten of het verminderen van klachten.
Vermoeidheid (stress, burn-outklachten), hoofdpijn/migraine, overgangsklachten, schouderklachten, tenniselleboog, rugklachten, heupklachten, knieklachten, slapeloosheid, maag-darmklachten (PDSklachten), ondersteuning bij afvallen, ondersteuning bij stoppen met roken, allergie en hooikoorts, emotionele klachten.

aangesloten bij de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze